Ne pregatim de sarbatoarea Sfantului Andrei

La sfarsitul lunii noiembrie ,mai precis pe data de 30 este sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei,intaiul chemat de mantuitorul Iisus Hristos.Un lucru si mai important e ca Sfantul Andrei a propovaduit Evanghelia pe teritoriul tarii noastre .Sfantul sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat in 1995 ca aceasta sarbatoare sa fie insemnata in calendar cu cruce rosie,iar in 1997 a fost proclamat Ocrotitorul Romaniei.In 2001 Sfantul Sinod a hotarat ca sarbatoarea Sfantului Andrei sa fie sarbatoare nationala,iar din 2012 Parlamentul a votat o lege prin care a fost declarata zi libera.Am spus mai sus ca Sfantul Andrei este primul chemat la apostolat.Dupa cum stim de la orele de religie Sfantul Andrei mai avea un frate,pe Simon (Petru) care la randul sau devine apostulu Mantuitorului.El este primul care il recunoaste pe Iisus ca Mesia .
Potrivit istoricilor si Sfintei Traditii, Sfantul Andrei este primul propovaduitor al Evangheliei la stramosii nostri daco-romani. Eusebiu de Cezareea (†340), care consemneaza relatari mai vechi, de la Origen si Clement Alexandrinul, spune: „Cand sfintii apostoli si ucenici ai Mantuitorului nostru s-au raspandit peste intreg pamantul locuit, lui Toma, dupa spusele traditiei, i-a cazut la sorti [spre evanghelizare] tara partilor, lui Andrei, Scythia, lui Ioan, Asia, unde si-a petrecut viata pana a murit la Efes. (Istoria bisericeasca III, 8). Cei mai multi istorici identifica Scitia cu Scythia Minor sau Dacia Pontica (Dobrogea).
 Dupa ce a predicat pe teritoriul romanesc, Sfantul Andrei s-a stabilit la Patras, unde a convertit pe foarte multi pagani, printre care si pe Egeas, sotia guvernatorului. Sfantul Andrei a murit la Patras. Academicianul prof. dr. Emilian Popescu sustine ca guvernatorul de atunci i-a legat bratele cu franghii Sfantului Apostol Andrei si l-a rastignit pe un maslin, in forma de X, ca sa se chinuie mai mult. Din acest motiv crucea Sfantului Apostol Andrei este in forma de X, dupa forma trupului sfantului, care a fost rastignit cu mainile si picioarele in forma de cruce. Capul Sfantului Andrei este prezent in Patras, iar parti din trupul sau sunt prezente in intreaga lume crestina.Articolul nu se termina aici pentru ca avem si surprize.Pentru cei interesati vom posta aici cateva titluri de carti de religie.
Una dintre ele este aici si se numeste "Cand esti indreptatit"
Cartea evidentiaza faptul ca noi nu stim sa iubim si sa ne cinstim.Noi am pierdut aceasta virtute.Aici este vorba despre iubirea dintre frati.Este adevarat ca de multe ori suntem nedreptatiti dar trebuie totusi sa iertam indiferent ce persoana ne-a gresit.Cartea se afla aici:https://goo.gl/kMGjN6

Pentru mai multe carti eu voi publica aici un banner








libris.ro%20

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pacienta tacuta-Alex Michaelides

O privire asupra Drepturilor Copilului

Social-democratie si sindicalism