Hotul de carti




Cel de-al Doilea Razboi Mondial a adus pagube si pierderi de vieti omenesti in intreaga lume.El a fost de fapt pornit de catre cei care vroiau sa imparta din nou lumea,deci o noua ordine pe harta lumii.Desi Germania nazista era pregatita de razboi inca de prin 1937 Dar totusi ce-a de-a doua conflagratie mondiala incepe la o distanta de 2 ani,la 1 septembrie 1939 prin pactul de neagresiune germano-sovietic,intelegere cunoscuta drept pactul Ribbentrop-Molotov.Romania a ramas neutra o perioada,iar anul 1940 este unul dramatic pentru tara noastra culminand cu Diktatul de la Viena care a insemnat cedarea unei parti a Ardealului catre Ungaria horthysta .Romania intra in razboi in 1941 alaturi de Germania nazista si lupta pana la 23 august 1944 cand situatia se schimba si romanii intorc armele la data de 23 august 1944 impotriva nemtilor si pana in octombrie 1945 reusesc eliberarea nord-vestului Ardealului.Din cate stim pe data de 25 octombrie sarbatorim Ziua Armatei Romane.Ce a insemnat oare acea zi?A insemnat eliberarea ultimei brazde de pamant romanesc de sub jugul horthyst si anume orasele Carei si Satu Mare.
Am realizat un mic rezumat al efectelor celui de-al Doilea Razboi Mondial asupra Romaniei ,pentru a pune oarecum in legatura cu prezentarea cartii din acest articol si anume ,,Hotul de carti .Actiunea se petrece in 1939 in Germania nazista.Parca moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru  si va deveni din ce in ce mai ocupata.Liessel Merringer si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen.Tatal lui Liessel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant kommunist ,iar Liesel vede in ochii mamei sale un destin identic.
Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon.In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.
 Este o carte deosebit de interesanta care te tine cu sufletul la gura.Ea se gaseste chiar aici:http://bit.ly/2uTsq3x

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pacienta tacuta-Alex Michaelides

O privire asupra Drepturilor Copilului

Social-democratie si sindicalism