Unele dintre cele mai cautate carti

carturesti.ro%20 Am gasit o promotie pe site-ul celor de la carturesti cu cele mai citite si cautate carti.Am stat si am analizat si am gasit titluri cat se poate de interesante.Iata cateva dintre ele :

Amelia este o fetita care vrea sa-si vada o dorinta indeplinita.Ea stie la cine sa apeleze,si anume la Mos Craciun.Cu toate acestea Mosul este mult prea ocupat ,are alte griji pe cap decat sa stea sa se gandeasca la niste dorinte imposibile:elfi suparati,,reni care cad din cer,troli nervosi .Ar fi chiar penibil doar ca amelia nu e chiar o fata obisnuita,iar Mos Craciun chiar va avea nevoie de ajutor.




Arta de a avea intotdeauna dreptate 

 

Stratagema I
Opinia adversarului trebuie extinsă peste limitele ei naturale, ea trebuie interpre tată cât se poate de general, într-un sens cât mai larg, ba chiar exagerată; opinia proprie trebuie luată, în schimb, în sensul cel mai precis, restrângând-o la limite cât se poate de strâmte: căci cu cât mai generală este o opinie, cu atât mai atacabilă este ea.
carturesti.ro%20 Stratagema a VIII-a
Adversarul trebuie înfuriat: căci astfel el nu mai este capabil să judece corect şi să profite de ascendentul pe care-l are, eventual, asupra noastră. Îl putem înfuria fiind pur şi simplu impertinenţi, sâcâindu-l şi fiind în chip vădit nedrepţi cu el.
Stratagema a XIV-a
O stratagemă impertinentă este să procla măm teza noastră ca fiind demonstrată - văzând că suita de întrebări puse adversarului a atras răspunsuri defavo rabile tezei -, în ciuda oricărei evidenţe, şi să tri umfăm pur şi simplu. Dacă adversarul este timid sau prostănac, iar noi înşine nu ducem lipsă de neobrăzare şi, în plus, avem şi o voce răsunătoare, atunci şansele de izbândă sunt mari.
Stratagema XXI
În cazul în care adversarul recurge la un argument superficial sau sofistic, pe care-l sesizăm de îndată, putem, desigur, să-l contracarăm arătând peni bilul şi superficialitatea argumentului; dar mai bine este să răspundem printr-un contraargument la fel de superficial şi sofistic, pentru a-l putea pune în încurcă tură. Căci nu adevărul e important, ci cine câştigă.

  

Orbi

O alta carte interesanta este cea a fostei jurnaliste a Trustului Intact,Petronela Rotar.Iata ce a declarat jurnalista:Nu știu ce-nseamnă să nu vezi cu ochii, dar știu ce-nseamnă să-ți orbești inima, cu tot sângele ei, să-i dai peste gură instinctului care urlă „Nu!“, să-ți înveți mintea să-ți justifice drumul în jos. Această carte mi-a spart în față o oglindă și m-am văzut bucăți în toate cioburile ei. Pare ciudat, însă eram întreagă în fiecare ascuțitură. Pentru că totul omului cu sufletul orbit este un tot mai mic. Ca să te-ntorci la tine, că altă cale nu e, iubește-te-n fărâmă, deschide pleoapa ei, cum zice Petronela în cartea asta pulsândă, răvășitor de necesară.



Calatoria catre sine 

 

 Dacă psihoterapia ne dă șansa unei ,,existențe examinate”, atunci volumul autobiografic - Călătoria către sine - al lui Yrvin D. Yalom ne oferă ceva în plus. Imaginea de cealaltă parte a oglinzii, parcursul psihoterapeutului, cu încercările, cu punctele de cotitură, iubirile și îndoielile, dar și momentele de ,,Evrika!”. Yalom se dezvăluie cititorului prin acest demers introspectiv curajos și profund umanist: psihiatrul, asemeni tuturor, traversează aceleași distanțe în drumul către sine.
 Irvin D. Yalom este profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford şi practică psihiatria în San Francisco şi Palo Alto. Împreună cu soţia sa, Marilyn, are patru copii şi şapte nepoţi. Locuieşte în Palo Alto, California.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pacienta tacuta-Alex Michaelides

O privire asupra Drepturilor Copilului

Social-democratie si sindicalism